13 Apr 2010

Tere, kevad

Jälle kord on saabunud kevad nii väljas õues kui arvutis Tere, kevad! 2010 projektina.
Vaata pealkirjas olevat linki ja leia endale sobivaim võimalus selles osalemiseks. Milliseid taimi märkad õitsemas, milliseid linde kuuled laulmas? Kui oled pildistaja ja sel kevadel juba mõndagi ilusat näinud ja üles võtnud, anna aga teada.  Või oled hingelt lüürik ja haikumeister, või joonistaja  või... Või meeldib sulle otsida vastuseid põnevatele küsimustele? Selle nädala küsimused on:

Küsimus number 13:
Nimetage Eestis elutsev kalaliik, kes paljuneb vaid korra elus.

Küsimus number 14:
Eesti ühe puuliigi jämedaima esindaja ümbermõõt on 459 cm ja ta kasvab Jõgevamaal. Mis puu?
Küsimus number 15:
Kui leedu keelest tõlkida otse, siis on selle kuu nimi KÄOKUU, Horvaatia keelest tõlgituna tähendab KONTPUUKUUD. Mis kuu ja mis on selle kuu eesti rahvapärane nimetus?

Nende küsimuste vastuseid oodatakse 25.aprilliks

Küsimus number 16:
Eesti meteoriidikraatritest suurim avastati alles 1998. aastal ja ta on osutunud ka meie kõige vanemaks meteoriidikraatriks. Millisest meteoriidikraatrist on jutt ja kus ta asub?
Küsimus number 17:
Ühes Eesti maakonnas asub kuningriik, kus elanikke on rohkem kui on Hiinas ja Indias inimesi kokku. Mis on selle kuningriigi nimi, kus see asub ja kes seal elavad?
Küsimus number 18:
Kes on enimrõngastatud lind Kabli linnujaamas?

Nende küsimuste vastuseid oodatakse 02. Maiks

Kui tead mõne küsimuse vastust, anna aga kommentaaris teada, lisa ka viide allikale, kust vastuse leidsid. Aega on ainult 25.aprillini või 02.maini ! Siis ootavad juba järgmised küsimuse. Eriti oled oodatud vastama , kui oled 5.-9.klassi õpilane. Ja ega usin osalemine jää kiituseta :)

Ilsat kevade algust teile! Minge õige õue:)

No comments:

Post a Comment