4 Sept 2023

Linde rõngastama!

 Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 kutsub projekti “Pealinna elurikas hoiuala Paljassaares” avamisele 6. septembril 2023. a. kell 12 Paljassaares.Selle avab Tallinna abilinnapea Vladimir Svet. 

 Projektiga loob Tallinna Linnuklubi Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 raames esmakordselt Paljassaare linnuvaatlus- ja rõngastuskeskuse, mille eesmärk on äratada pealinlastes huvi looduse tundmise ja hoidmise vastu. Keskusel on matkaauto ja püünisvõrgud ööpäevaringseks kasutamiseks. Linnuklubi ornitoloogid tutvustavad, kuidas hakkab toimuma lindude vaatlus ja rõngastamine.Saab ka tagasivaate Paljassaare linnuhoiuala loomisest ja ülevaate tegevuskavast tänapäeval. 

“Meil on väga hea meel, et pealinlaste linnuretked Paljassaarde on suurenenud,” ütleb Tallinna Linnuklubi projektijuht Linda Metsaorg. 

 Huvilistel on võimalus ette teatamisel /linda.metsaorg@mail.ee/ ajavahemikul 6.09- 15.09.23. a. tutvuda lindude vaatluse ja rõngastamisega Paljassaarel.


12.septembril käiski meie kooli väike seltskond Paljassaares lindude rõngastamist jälgimas ja õppimas. ju oli seltskond nii tore ja kutsuv, et suisa 8 värvulist jäi võrkudesse kinni ja lasi ennast mõõta ja  rõnga sõrme, oih vabandus, jala õmber panna. Peamiselt saadi kätte pöialpoisid, aga ka mõni tihane ühines nendega. 

No comments:

Post a Comment