3 May 2010

Loodusainete õpikojad huvilistele

Eesti Füüsika Selts on koostöös TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna ning TÜ Teaduskooliga käivitamas õpikodade programmi, mis hõlmaks füüsika, keemia ja bioloogia eksperimendil põhinevat lisaõpet põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele.
Õpikodade programm pakub lisakoolitust andekatele ja/või motiveerituile ning tegemist ei ole järeleaitamistundide ega ettevalmistuskursusega gümnaasiumisse või kõrgkooli sisseastumiseks. Kursustel läbitav materjal hõlmab vastavalt astmele kas kogu põhikooli või gümnaasiumi materjali. Gümnaasiumi osas toimub õppetöö kahel tasemel: põhitase ja edasijõudnute tase.
Õppetöö valitud aines toimub 8 korda õppeaastas pärast koolitundide lõppu linnades, maakonnakeskustes või hea transpordiühendusega asulates. Rühm avatakse eeltäidetud ankeetide alusel (vt viidet allpool) kui vastavas piirkonnas kogunenud piisaval arvul sobivaid õpilasi. Ühe koolituse pikkus on 4 tundi. Enne koolituse toimumist saadetakse õpilasele eelinfo ja sissejuhatavad materjalid koolitusel käsitletavate teemade kohta.
Koolitused on õpilastele tasuta.
Programm käivitub täies mahus 2010 aasta sügisel. Kevadel pakume võimalust osaleda füüsika õpikodades. Värske info programmi ettevalmistuste edenemise kohta ilmub füüsikaportaalis, aadressil http://www.fyysika.ee/koolidele/ninatargad/
Õpilased peavad programmi kandideerimiseks täitma vastava elektroonilise ankeedi. Paluksime Teil seda infot oma õpilaste hulgas levitada.
Kõikide tekkivate küsimustega saab pöörduda e-maili aadressil kaido@fyysika.ee või helistada telefonil 5143349.
Lugupidamisega,
Kaido Reivelt
Eesti Füüsika Selts, Tartu Ülikool

No comments:

Post a Comment