3 May 2010

Tulekul on Tartu Ülikooli teaduslaager

Ka tänavu suvel ootavad Tartu Ülikool ja Eesti Füüsika Selts teadushuvilisi poisse ja tüdrukuid teaduslaagrisse, mis toimub 12.-18.juulini 2010 Kloogarannal.

Eelkõige on laagrisse oodatud lapsed, kes tänavu kevadel lõpetavad 6.-7.klassi, kuid eraldi rühmas pakutakse tegevust ka edasijõudnud õpilastele (8.klass ja vanemad).

Teaduslaagri raames korraldatakse ka külalistepäev noorematele õpilastele ja kõigile teistele huvilistele – sel päeval on Kloogaranda oodatud lapsed koos vanematega , et teha esimest tutvust teadusetegemise ja –tegijatega. TÜ teaduslaagri külalistepäev toimub 15.juulil.

Igal laagripäeval on oma temaatika - füüsika, bioloogia, materjaliteadus, robootika, keemia, keskkonnauuringud, raketiteadus. Lastele tutvustatakse päevateemat praktilistes töötubades, kus tegevus toimub 20-liikmelistes rühmades. Õhtuti toimuvad laagrilistele sportlikud ja meelelahutuslikud ettevõtmised.
Laagri töökeeleks on eesti keel. Lapsi toitlustatakse 4 korda päevas ja majutatakse kämpingumajades.
Teaduslaagri osalustasu on 1500 krooni. Külalistepäeval osalemine on tasuta.
TÜ teaduslaagris osalemiseks palume registreeruda laagri kodulehel www.teaduslaager.ee . Registreerumine toimub põhimõttel „kes ees, see mees“ kuni kohad täituvad.
Palume registreeruda ka külalistepäevast huvitatutel, et korraldajatel oleks lihtsam hinnata külalistepäeva läbiviimiseks vajalike katsevahendite jm varustuse hulka.
Laagri läbiviimist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskond. Laagri korraldamisel aitavad kaasa TÜ teaduskool, Eesti Füüsika Selts, Noore Õpetaja Huviklubi.

Laagri koduleht: www.teaduslaager.ee
Lisainfo: info@teaduslaager.ee , Kaido Reivelt (5143349)

No comments:

Post a Comment