10 May 2011

Maailmakoristuse tiim vajab õpetajaid ja õpilasi prügi kaardistama.

Eesti Teeme Ärast on välja kasvanud maailma prügist puhtaks koristamise liikumine Let's Do It World, mille eesmärgiks on aastal 2012 koristada meie Maakera võimalikult puhtaks ning teha seda 300 miljoni inimese osalusel, vt täpsemalt: http://letsdoitworld.org/ 

Prügi koristamiseks on vaja teada, kus see asub, ehk prügi on kõigepealt tarvis kaardistada. Oleme selle tarvis loonud globaalse prügikaardi, vt http://letsdoitworld.org/map/global-waste-map ning otsime kaardistajaid, kes teeksid seda kvaliteetselt - läbiksid väikese juhendamise, kirjeldaksid prügi võimalikult täpselt ning pärast koristusi käiksid osad endised prügikohad uuesti üle ja fikseeriksid olukorra. Kaardistamiseks on erinevad meetodid, neist kõige mugavam on seda teha nutitelefonide abil paari näpuliigutusega. 

Sellest tulenevalt tekkis meil mõte kutsuda loodusteaduste, arvuti-, ühiskonna- jt õpetajaid liituma maailmakoristamisega professionaalsel tasandil. Asjast huvitatud õpetajad võivad õpilastele anda ülesande kaardistada mingil maa-alal paiknevad prügihunnikud. See võiks ka õpilastele põnevust pakkuda, sest nad saavad osaleda suures ülemaailmses ettevõtmises ning teha midagi väga konkreetset.

Kuna meie ettevõtmine on ülemaailmne, siis vajame õpetajaid kogu maailmast. Aga kuna koordineerimine toimub suuresti Eestis, siis on meie esimeseks eesmärgiks leida Eestist õpetajad, kes esiteks on valmis koos oma õpilastega kaardistama ja teiseks, soovi korral, kutsuma ka teiste riikide õpetajaid rahvusvaheliste võrgustike kaudu maailmakoristamisega liituma.

Kui tunned asja vastu huvi, Sul on lisaküsimusi või tahad kohe liituda, võta palun ühendust Toomas Trapido'ga aadressil toomas@letsdoitworld.org või telefonil 55570010.

No comments:

Post a Comment