16 May 2011

Tornide linnuvaatlus 2011

Eesti Ornitoloogiaühing korraldab maikuu eelviimasel pühapäeval, 22. mail tornivaatluse. Selle ürituse eesmärgiks on pakkuda laiemale üldsusele võimalust külastada vaatlustorne nii, et hea optika puudumise või vähese linnutundmisoskuse tõttu nähtud sulelised määramata ei jääks. Eelmainitud päeval ootavad väljakuulutatud vaatlustornides huvilisi linnuvaatlejad, kes aitavad linde määrata ning annavad ülevaate ka piirkonna linnukaitselisest tähtsusest. Lisaks tiivuliste naabrite tutvustamisele peetakse igas vaatlustornis ka liiginimekirja ning selgitatakse välja kõige linnurohkem torn.
Linnuvaatlejatel on võimalik end juhendajatena registreerida nii üksi kui kuni 4-liikmeliste gruppidena. Igasse vaatlustorni võib end kirja panna kuni 4 linnuvaatlejat, kes on valmis enda poolt määratud kellaaegadel tutvustama linnutorni ümbruses tegutsevaid linde ning rääkima piirkonna linnukaitselisest tähtsusest. Juhendajate registreerimine toimub e-posti vahendusel: tarvo.valker@gmail.com ning kestab 2.- 20. maini. Oma kirjas palume teatada linnutorni nimi ja asukoht, juhendajate nimed ning ajavahemik, mil oodatakse huvilisi. Palume registreerimise hetkel tutvuda ka allpool oleva kaardiga, kus on leitavad juba juhendajatega kaetud linnuvaatlustornid.
Tornivaatlus toimub pühapäeval, 22. mail kell 5.00-13.00, kuid ürituse täpse kestvuse määrab igas tornis registreerimisel juhendaja.
Huvilisi oodatakse linnutornidesse juhendajate poolt määratud kellaaegadel - koguneda tuleks vaatlustorni juurde vastavaks täistunniks. Linnutorne külastada soovivad huvilised end eelnevalt registreerima ei pea.
Tornivaatluse tulemused palume linnuvaatlejatel edastada juba sama päeva õhtuks, hiljemalt kella 18.00-ks, e-postiga: tarvo.valker@gmail.com.

No comments:

Post a Comment