6 Jan 2013

Tagasivaade möödunud poolaastale

See poolaasta on olnud ülikiire ja aeg blogi täitmiseks on ikka tulevikku jäänud. On viimane aeg veidi sellele aastale tagasi vaadata .
Sel õppeaastal on G1 alustamas uute põnevate valikainetega: "Elu keemia" ja "Keemiliste elementide seaduspärasused". Praeguseks on elu keemilised seaduspärasused selged ja keemiliste elementide seaduspärasused veel selgumas. Mulle endale küll see elu keemia kursus meeldis, eriti see osa, mida õpilastele veel õpetada ei saanud :), sest 10.klass hakkab alles 11.-ndas õppima biokeemia põhimõisteid ja nad ei saaks veel kõigist ülikeerulistest nüanssidest aru, mis paneb rakud ja organismid tervikuna üldse toimima. Aga küll me koos areneme ja ükskord saame neist ka jagu.

Ka on vahepeal ära toimunud bioloogia ja keemia olümpiaadi koolivoorud. Rõõm on tõdeda, et noored on väga tublid ja väga paljud on oodatud oma teadmisi näitama ka piirkonnavoorus. Võin siin mõneti tänada Liisat, kes nüüdseks juba Tartu Ülikoolis bioloogiat õppides ja kooliajale tagasi vaadates kurvastas, et  koolis nii vähe survet oli olümpiaadidel osalemiseks. Nii kaotas nii mõnigi õpilane võimaluse oma teadmisi täiendada ja näidata ning seeläbi mõneti ka endale nime teha ning suhelda teiste omasugustega. Nii saigi sellele elu keemia seltskonnale kohustus pandud olümpiaadiküsimustele vastuseid otsida. Ning lisaks sellele, et sealtsamast klassist  5 inimest ka edasi pääasesid, said nad täiesti uusi teadmisi, mis kindlasti silmaringi laiendasid ja edaspidi kasuks on. Lisan siia ka lingid teaduskooli lehele, kust näha, kes 12. jaanuaril keemia- ja kes 2 . veebruaril bioloogiaolümpiaadi  Tallinna vooru oodatud on.
Praegu niipaljukest.

No comments:

Post a Comment