4. sept 2024

Maaülikooli loodusteaduste kooli kursused

 Maaülikooli loodusteaduste kool töötab alates 2004. aastast eesmärgiga gümnaasiumiõpilasi täiendavalt harida ning nende silmaringi avardada. Kool suunab õppureid vaatlustele ja iseseisvale uurimistööle, püüab õpetada loodust märkama ja märgatut salvestama.

Kooli tööst on osa võtnud nii Tartumaa kui ka mitmete teiste maakondade loodushuvilised gümnaasiumi ja põhikooli lõpuklasside õpilased. 2012 ja 2018 on ilmunud õpilastööde kogumik.
Õppeaastal 2024-2025 töötab kool kaugõppekoolina, meilivahetuse ja kord kuus toimuvate videoloengute abil. Koos iga videoloenguga, neid on õppeaasta jooksul kokku kaheksa, septembrist aprillini, saavad õpilased ka ülesande. Loenguid peavad Eesti Maaülikooli teadlased ja praktikud (töökava täpsemalt vaata rubriigist „Kursused“).
Kõik õpilased käivad loodusteaduste koolis vabatahtlikult ja ilma õppemaksuta. Kool töötab haridus- ja teadusministeeriumi toetusel.
 

Õppeaastal 2024-2025 töötab kool põhiliselt kaugõppe vormis - videoloengute ja meilivahetuse abil. Iga loeng (õppeaasta jooksul tuleb neid kaheksa) toob uue teema ja seab ka ülesande iseseisvaks tööks. Tööjuhendid ülesannete lähema kirjeldusega saadame registreerunud õpilastele meilile, nagu ka videoloengute lingid. Need lingid ilmuvad ka kooli kodulehele, kus kõiki, ka eelmiste õppeaastate loenguid saab järele vaadata. Ülesannete lahendamist hindame ja koolikursuse loeme lõpetatuks, kui kõik 8 tööd on saanud positiivse hinde (A-E) ning sooritatud õppeaastale tagasivaatav test Moodle keskkonnas. Lõpetajad saavad Eesti Maaülikoolilt ainepunktide arvestuses 3 EAP-d, mida on võimalik kasutada tulevikus ülikooli õppima asumisel. Maaülikool on arvestanud loodusteaduste kooli lõpetanutele sisseastumisel kolm lisapunkti, kui nad kandideerivad kalanduse- ja rakendusökoloogia, loodusturismi, keskkonnakaitse, aianduse, põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise õppekavadele.

Kooli tööd korraldavad bioloogid

Juhani Püttsepp
juhani@emu.ee, 5159644

Eha Järv
eha.jarv@gmail.com, 53404438


Registreerumiseks võtta ühendust õp Kaisa-Helena Luhaga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar