24. sept 2024

Rahvusvaheline võistlus "Kui heli loob pildi"

 UNESCO ühendkoolide võrgustiku osalusel toimuv helinädala 4. rahvusvaheline koolidele mõeldud konkurss „Kui heli loob pildi“ („When Sound Creates Image“) on nüüd ametlikult alanud!

 

Käesoleva konkursi teema on „Üksteise kuulamine“ („Listening to one another“). See on dialoogi ja austuse kaudu rahu tagamise eeldus.

 

Konkursil osalemiseks oodatakse osalistelt 1 minuti ja 42 sekundi pikkust videoklippi, mis on loodud Thomas Dutronc heliribale. Videote saatmiseks aega 2025. aasta 6. jaanuari keskööni Pariisi aja järgi. Kolme varasema aasta jooksul on konkursile laekunud rohkem kui 475 videot (sh 210 aastal 2024) 341 osalenud koolist (sh 128 aastal 2024) 83 riigist (sh 31 aastal 2024).

 

Peaauhinna võitja auhind on 500 eurot, žürii preemia võitjale on ette nähtud 300 eurot ja eripreemia võitjale 100 eurot. Võitjate nimed jäävad salastatuks kuni Cannes'i linnaga koostöös korraldatava auhinnatseremooniani 15. mail 2025. aastal.

 

Lisateavet konkursi ja videote filmimise juhiste kohta leiate reeglitest, mis on leitavad siin. Pange tähele, et sel aastal ei võeta vastu tehisintellektipõhiseid töid. Varasemate konkursside laureaatide videote vaatamiseks klõpsake siin.


Üsna kohane on siinkohal kõigile meenutada, et Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi õpilane Samuel Saar võitis eelmisel aastal žürii eriauhinna ning osales koos õpetajaga Cannes'is toimunud auhinnatseremoonial. 🙂

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar